‘Grønne Proteiner – klimavenlig hverdagsmad’ af Claus Meyer

Meyers grønne proteiner

“Grøn mad med bund i” sådan starter Claus Meyers nyeste kogebog. Det her er først og fremmest en kogebog, hvor der virkelig bliver slået et slag for, at det er tid til at ændre vores kostvaner i en meget mere grøn retning. Det er et slag for, at grøn mad sagtens kan være lig med masser af fantastiske smagsoplevelser – oplevelser, hvor du end ikke når at overveje, at du savner kød!


Og fra start stråler bogen af den kvalitet, som altid følger med, når Hr. Meyer sætter sit navn på en kogebog.

Her kommer en smagsprøve:

 

 

Fokus er især på de proteinrige grønne muligheder – nemlig bælgfrugter. Vi er nogle fjolser til at spise bælgfrugter i Danmark. Vi når i snit, ifølge bogen, i dag ikke op på mere end to gram pr. dag. Det skal der gøres noget ved af mange gode grunde, og derfor har Claus Meyer også fundet inspiration ude verden, hvor netop bælgfrugter er en væsentlig mere integreret del af madkulturen.

Bogen er bygget på solid grundighed, og du bliver taget med ind i alt fra makronæringsstoffer, til et mini-leksikon over de mest anvendelige bælgfrugter og et vælg af køkkenfifs til brug i køkkenet. Vidste du f.eks. at du kan reducere kogetiden af bønner ved at tilsætte natron, eller at du snildt selv kan lave tofu?

Du bliver virkelig taget i hånden hele vejen rundt, og det er svært ikke at lade sig inspirere – også selvom du ikke er klar til at lægge kødet helt til side endnu.

Efter hele introduktionsdelen følger bogens vigtigste sektion. Over 300 sider smækfyldt med proteinrige, skønne grøntsags- og bælgfrugtbaserede opskrifter.

Opskrifterne er delt op i forår, sommer, efterår og vinter, så du kan tilpasse din madlavning efter hvad der er i sæson, og hvad der smager bedst for årstiden. Samtidig har det at spise efter sæson også den sidegevinst, at du automatisk nemt gør dit måltid endnu mere bæredygtigt.

Hvis du har andre af Claus Meyers kogebøger i din samling, vil du uden tvivl kunne nikke genkendende til layout, opskriftopbygning og madstil. Der er tale om et yderst gennemtestet koncept og i min verden spiller det. Det er simpelt, let overskueligt og mega-indbydende!

Det her kunne snildt ende med at være den helt perfekte grundbog for alle, der har lyst til at tage skridt mod mere bæredygtige måltidsvaner – uden at skulle gå på kompromis med smagen.

Der er fuld opbakning til Claus Meyers grønne kogebogsprojekt herfra, og vi giver kogebogen vores varmeste anbefalinger.


Hør Claus fortælle om hans bog i egne ord: